Міграційні процеси в Україні в умовах активізації транскордонного співробітництва - Павлов, Володимир Іванович; Лугова, Ольга Антонівна (Державна установа "Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього" Національної академії наук України, 2013)
Визначено основні чинники міграційних процесів. Проаналізовано особливості міграційних процесів в прикордонному регіоні на прикладі Волинської області. Досліджено заходи щодо регулювання нелегальної міграції. Визначено напрямки співробітництва прикордонних регіонів для забезпечення функціонування транскордонного ринку праці та реалізації міграційної політики.в умовах транскордонного співробітництва.
Keywords: міграційні процеси; нелегальна міграція; транскордонний ринок праці; спільне підприємство; 330.4:332.1