Психологічний аналіз проявів емоційного дефіциту особистісної безпорадності у навчальній діяльності студентів - Малімон, Людмила Яківна; Malimon, L.J.; Дучимінська, Тамара Іванівна; Duchyminska, T.I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто поняття особистісної безпорадності, описано її прояви на когнітивному, емоційному та поведінковому рівнях. Проаналізовано результати емпіричного дослідження щодо зв’язку показників емоційного дефіциту безпорадності з такими мотиваційними характеристиками особистості студента як локус контролю, мотивація досягнення успіху й пізнавальна активність у навчальній діяльності. The article deals with conception of personal helplessness; which manifestation is described on cognitive, emotional and conductional levels. The results of empirical research as to relation of indexes of the emotional deficiency of helplessness with such motivational characteristics as control locus, motivation of obtaining success and cognitive activity in studding activities.
Psychological analyse of emotional deficiency manifestation of personal helplessness in student`s studding activities
Keywords: особистісна безпорадність; personal helplessness; емоційний дефіцит; emotional deficiency; мотивація навчальної діяльності; motivation of studding activities