Діалог культур на шпальтах часопису «Biuletyn Polsko-Ukraiński» (Варшава 1932-1938) - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, Svitlana I. (Poznańskie Towarzystwo Przyjaciołów Nauk, 2011)
«Biuletyn Polsko-Ukraiński» заклав основи міжкультурної комунікації, здобутки і практику якої в ХХ столітті не повторило жодне періодичне видання ні в Україні, ні в Польщі. Надаючи об’єктивні знання про історію й культуру сусіднього народу, намагався змінити суспільну думку як поляків, так і українців, що жили тоді в Польщі, подолати негативні стереотипи та упередження, притаманні масовому світогляду, вселити віру у можливість порозуміння і співпраці.
Keywords: Biuletyn Polsko-Ukraiński; міжкультурна комунікація; переклад; міжлітературні взаємини; літературний процес