Психологія - Коць, Михайло Онисимович; Kots, Mykhailo O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Метою навчальної дисципліни є засвоєння особливостей функціонування психіки та поведінки людини. Основними завданнями дисципліни є теоретична та практична підготовка студентів з питань: предмету психології як закономірностей розвитку і виявлення психічних явищ у житті та їх механізмів; розвитку психіки; виникнення та історичного розвитку людської свідомості; становлення наукового розуміння психічних явищ; сутності особистості, її рушійних сил розвитку та ідейної спрямованості; психології пізнавальної діяльності особистості; емоційно-вольової сторони діяльності особистості; індивідуально-психологічних особливостей особистості.
Keywords: психологія; психіка; особистість; діяльність; спілкування; психічні процеси