Методи вивчення біології в школі (на прикладі проєктного методу) - Ушаньова, Олександра Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Під час проведення дослідження було встановлено, що впровадження проєктної діяльності при вивченні дисциплін біологічного профілю є актуальним і зумовлене сучасними викликами в освіті. Встановлено, що впровадження проєктних технологій активізує школярів щодо їх самостійної роботи, використання ними додаткових інформаційних джерел, їх дослідницьку діяльність, участь у командній роботі. Відзначено також і підвищення інтересу до предмету «Біологія» та можливості для подальшого самовдосконаленя. Усе зазначене підвищує розвиток ключових компетентностей, котрі повинні здобути учні. Метод проєктів формує креативно-інтелектуальну активність, комунікативні вміння, широке засвоєння інформаційних технологій. Вчителями зазначено позитивний вплив проектних технологій на підвищення свого професійного рівня та рівень підготовки учнів, їх уміння працювати з різними джерелами інформації, розвивають їх самостійність, вміння співпрацювати.
Keywords: метод навчання; проєктна діяльність; біологія і екологія; заклади загальної середньої освіти; дослідницька діяльність