Природно-заповідні об’єкти басейну р. Кормин – складові рекреаційного потенціалу Волинської області. - Нетробчук, Ірина Марківна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Качаровський, Роман Євгенович (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Основну увагу приділено дослідженню малих річок Волинської області, зокрема р. Кормин. Уточнено інформацію щодо басейну та морфометричних показників р. Кормин. Подано коротку характеристику об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) басейну річки. Здійснено обґрунтування потенційної придатності природоохоронних територій до рекреаційного використання. Запропоновано дієві заходи оптимізації функціонування об’єктів ПЗФ у межах досліджуваної території.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; туризм; р. Кормин; р. Стир; Луцький район; Волинська область; 911.3:379.8]:556.51(477.82)