Третя хвиля еміграції до Канади (середина 40-их – початок 50-их років) - Стрільчук, Людмила Василівна; Strilchuk, Liudmyla V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 1997)
Проаналізовано причини третьої хвилі еміграції українців до Канади в 40 – 50 –х роках ХХ століття. Досліджено періоди та територію їх розселення. Вивчено роботу міжнародних організацій щодо підтримки українських емігрантів після Другої світової війни.

The reasons of the third wave of emigration of Ukrainians to Canada in the 40's and 50's of the twentieth century are analyzed. The periods and territory of their resettlement were investigated. The work of international organizations on the support of Ukrainian emigrants after the Second World War has been studied.
The third wave of emigration to Canada (mid-40's - the beginning of the 50's)
Keywords: Друга світова війна; еміграція; Канада; біженці; переміщені особи; Second World War; emigration; Canada; refugees; displaced persons