Екскурсологія : методичні рекомендації до проведення практичних занять для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності J3 «Туризм та рекреація» освітньо-професійної програми Туризм - Лисюк, Тетяна Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
Методичні рекомендації розроблено для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності J3 «Туризм та рекреація», освітньо-професійної програми «Туризм», викладачів, фахівців туристичної галузі, гідів-екскурсоводів, працівників музейних установ, а також широкого кола осіб, які цікавляться сучасними підходами до організації та розвитку екскурсійної діяльності, процесами цифровізації, інклюзивного й сталого туризму. У навчально-методичному виданні подано тематику, структуру та зміст практичних занять, спрямованих на формування та вдосконалення професійних компетентностей у сфері екскурсійної діяльності, розвиток аналітичного, критичного, творчого та комунікативного мислення здобувачів освіти освіти. Особлива увага приділяється ознайомленню з сучасними концепціями, методами та інноваційними підходами до організації, проведення та розвитку екскурсійної діяльності у контексті актуальних тенденцій сучасного туристичного ринку.
Keywords: туризм; екскурсія; екскурсологія; класифікація екскурсій; 796.5(077)