Із джерелознавчої спадщини: маловідома стаття Михайла Тележинського«Микола Лисенко» - Шиманський, Петро Йосипович; Філоненко, Людомир Павлович; Молчко, Уляна Богданівна; Shymanskyi, Petro Yo.; Filonenko, Liudomyr P.; Molchko, Uliana B. (Національна академії наук України, Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського, 2012)
У статті проаналізовано маловідому публікацію композитора з Волині Михайла Тележинського про основоположника української класичної музики Миколу Лисенка (1842–1912). Вперше впроваджується до сучасного наукового обігу матеріал, опублікований в часописі «Церква і нарід» від 15 жовтня 1937 року, Ч. 20.Unknown article about a founder of Ukrainian classic music Mykola Lysenko by Mykhajlo Telezhynsky, composer from Volyn Region, is examined. This information published in newspaper «Церква і нарід» («Church and people») on October, 15, 1937, is improved to modern scholar usage at the first time.
Keywords: музично-критична стаття; творча спадщина Миколи Лисенка; композитор Михайло Тележинський; music critique; works by Mykola Lysenko; composer Mykhajlo Telezhynsky