Розробка вебдодатку для СММ-спеціалістів за допомогою технології NEXT.JS - Васюта, Дарія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Наукова робота містить інформацію про дослідження та розробку вебдодатку «SMM-helper», призначеного для оптимізації щоденних завдань спеціалістів у сфері соціального медіа-маркетингу. Застосунок створено з використанням фреймворку Next.js, що поєднує переваги React та серверного рендерингу, що забезпечує високу продуктивність і швидке завантаження контенту. Основна мета розробки – об’єднання ключових функцій (створення візуального контенту, керування стилістикою Instagram-профілю, планування публікацій) в одному інтерфейсі без потреби у використанні сторонніх сервісів. У процесі роботи здійснено глибоке вивчення потреб цільової аудиторії, зокрема SMM-спеціалістів, які працюють із графікою, текстами та календарями контенту. Було проведено аналіз конкурентних платформ, який виявив фрагментарність існуючих рішень та низький рівень інтеграції. Для побудови зручного й адаптивного інтерфейсу застосовано Tailwind CSS та бібліотеку компонентів shadcn/ui, що дозволило створити кросплатформений дизайн. До складу додатку також входить графічний редактор, реалізований на основі Fabric.js, що забезпечує можливість редагування зображень, розміщення елементів дизайну та створення кастомного візуалу. У результаті реалізовано комплексний програмний продукт, який дозволяє SMM-фахівцям зменшити час на виконання рутинних завдань, підвищити ефективність роботи та зосередитися на творчих аспектах контент-маркетингу.
Keywords: SMM; вебдодаток; Next.js; React; рафічний редактор; планування публікацій; кольорова схема; JWT-автентифікація; MariaDB; Tailwind CSS; Fabric.js