Становлення методичної освіти вчителів історії в Україні - Прокопчук, Вікторія Євгенівна; Prokopchuk, Viktoriia Ye. (Академія педагогічних наук України, 1997)
Аналізується історичний шлях становлення методичної освіти вчителів історії протягом ХІХ - першої половини ХХ століття.

Under analysis is historical way of formation of methodical education of history teachers in the 19th century and the first half of the XX century.
Keywords: освіта; методична освіта; методика викладання історії; методична думка; педагогічні інститути; education; methodological education; methodology of teaching history; methodical thought; pedagogical institutes