Реалізація професійного розвитку майбутнього вчителя інформатики у процесі магістерської підготовки - Ройко, Лариса Леонідівна (My University, 2025)
Одним із завдань закладів загальної середньої освіти є підготовка здобувачів освіти до життя в інформаційному суспільстві, що обумовлено стрімким розвитком інформаційних технологій, інформатизацією та глобалізацією практично усіх сфер людської діяльності, у тому числі, і упровадженням інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес.
Навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти є важливим етапом підготовки майбутніх вчителів інформатики у процесі якого розширюються знання, вміння, навички; формуються загальні та спеціальні (фахові, предметні) компетентності; набуваються програмні результати навчання; відбувається професійне становлення; вдосконалюється практичний досвід, необхідний для успішної педагогічної діяльності.
Keywords: Цифрова грамотність; критичне мислення; професійна компетентність