Вплив інформатизації суспільства на освіту - Остапйовська, Ірина Ігорівна; Ostapiovska, Iryna I. (Миколаївський університет імені В. О. Сухомлинського, 2016)
У статті актуалізовано поняття «інформаційне суспільство», «інформатизація суспільства», «інформатизація освіти». Наведено різноманітні підходи до дефініціювання даних понять, їх характеристичні особливості, складові, функції та особливості формування і перспективи розвитку. Проаналізовано зв’язок та взаємний вплив загальної інформатизації українського суспільства на процес інформатизації освіти. Досліджено особливості реформування освіти під впливом інформатизаційних процесів.

The concepts of «information society», «informatization of society», «informatization of education» are actualized in this article. The different approaches to the attributes these concepts, their characteristic features, components, functions and features of the formation and development prospects are directed in it. Analyzed the relationship and mutual influence overall informatization of Ukrainian society in the process of informatization of education. The features of educational reform influenced by information technology processes are researched.
The influence of informatization of society to education
кафедра теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ ім.Лесі Українки
Keywords: інформатизація; інформатизація суспільства; інформатизація освіти; information; information society; informatization of education