Концептуальные подходы к организации оздоровительного питания в медицинском фитнесе - Цыганенко, Олег; Tsiganenko, Oleg; Першегуба, Ярослав; Persheguba, Yaroslav; Склярова, Наталія; Sklyarova, Nataliya; Оксамытная, Людмила; Oksamytna, Liudmyla; Домашенко, Наталія; Domashenko, Nataliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Пріоритетним напрямом здорового способу життя має стати рухова активність людини в поєднанні з харчуванням оздоровчої спрямованості. Завдання роботи – розглянути основні напрями роботи медичних центрів та фітнес-клубів із питань медичного фітнесу та їх перспективність стосовно організації оздоровчого харчування. Методи дослідження – аналіз наукової й науково-методичної літератури та інших джерел інформації з проблеми організації оздоровчого харчування в медичному фітнесі. Розроблено концептуальні підходи до методології організації оздоровчого харчування в медичному фітнесі. Надано пропозицію стосовно організації в медичних центрах та фітнес-клубах комплексних кабінетів із фітнес-тестування та оздоровчого харчування. The priority direction of healthy lifestyle should be physical activity of a person combined with nutrition of health-improvement orientation. Tasks of the study: to consider the main directions of work of medical centers and fitness clubs on questions of health fitness and their prospect for organization of healthy nutrition. Research methods: analysis of scientific and scientific-methodological literature and other sources of information on the problem of organization of curative nutrition in curative fitness. Conceptual approaches to the methodology of health food in the medical fitness were developed. It was proposed to organize in health centers and fitness-clubs complex rooms with fitness-testing and healthy nutrition.
onceptual Approaches to Nutrition Organization in Medical Fitness
Keywords: медичний фітнес; оздоровче харчування; фітнес; medical fitness; healthy nutrition; fitness