Напрями зниження рівня витрат та собівартості продукції підприємства - Шень, Вей (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі досліджено теоретико-методичні та прикладні аспекти формування собівартості продукції як ключового індикатора ефективності господарювання. На матеріалах обраного підприємства здійснено комплексний аналіз структури та видів витрат, оцінено фактори впливу на їх рівень, а також вивчено стан використання виробничого потенціалу. За результатами дослідження обґрунтовано шляхи мобілізації внутрішньовиробничих резервів та запропоновано конкретні напрями оптимізації витрат і зниження собівартості продукції для підвищення конкурентоспроможності підприємства в сучасних економічних умовах.
Keywords: собівартість продукції; витрати виробництва; аналіз собівартості; оптимізація витрат; економічна ефективність; нутрішньо-виробничі резерви; калькулювання