Статистичний аналіз доходів державного бюджету України - Колесник, Юрій Юрійович; Бегун, Світлана Іванівна (ГО «Східноукраїнський інститут економіки та управління», 2020)
У статті проведено статистичний аналіз доходів державного бюджету України. Проаналізовано обсяг й динаміку надходжень до державного бюджету України за 2015-2019 рр. Розглянуто структуру та основні джерела доходів бюджету. Здійснено аналіз доходів в розрізі податкових надходжень. Досліджено зовнішні та внутрішні фактори, які впливають на рівень доходів державного бюджету.
Keywords: державний бюджет; доходи бюджету; статистичний аналіз; валовий внутрішній продукт; державний бюджет України; state budget; budget revenues; gross domestic product; statistical analysis