Переваги методології LEAN в системі управлінського обліку вітчизняних підприємств - Садовська, Ірина Борисівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Сучасне конкурентне середовище змушує підприємства шукати ефективні шляхи підвищення продуктивності, зменшення витрат і вдосконалення управління ресурсами. У цьому контексті все більшої популярності набуває методологія Lean, яка фокусується на створенні цінності для споживача при мінімізації втрат. Впровадження Lean-підходу в систему управлінського обліку дає змогу українським підприємствам не лише оптимізувати процеси, а й підвищити обґрунтованість управлінських рішень, зменшити ризики і посилити впевненість в умовах невизначеності і глобалізації.
Keywords: управлінський облік; Lean-методологія; 657