Філософія свободи - Опейда, Людмила Миколаївна; Opeida, Liudmyla M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Програма навчальної дисципліни «Філософія свободи» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра спеціальності «Філософія». Метою викладання навчальної дисципліни «Філософія свободи» є розгляд філософських концепцій свободи. Предметом вивчення навчальної дисципліни є погляди основних філософських напрямів і шкіл античності, середніх віків і Відродження, а також Нового і Новітнього часу на проблему свободи волі.
Keywords: свобода; свобода волі; непізнана необхідність; свобода і відповідальність