Основні проблеми розвитку туристичного комплексу Болгарії - Патійчук, Віктор Олексійович; Філон, Ольга; Patiichuk, Viktor O.; Filon, Olha; Patiichuk, Viktor O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Розглянуто особливості та значення розвитку туризму в Болгарії. Досліджено передумови й чинники розвитку туристичного комплексу цієї країни. Визначено головні напрями спеціалізації туристичної сфери Болгарії. Здійснено аналіз головних показників діяльності туристичного комплексу держави. Указано на специфіку розвитку туристичної сфери Болгарії. Узагальнено рівень розвитку туризму країни у порівнянні з іншими європейськими державами. Розкрито основні проблеми та вказано на перспективи розвитку туристичного комплексу Болгарії. Виділено п’ять основних груп проблем функціонування сучасного Болгарського туристичного комплексу: законодавчоуправлінські; економіко-соціальні, культурно-ментальні, безпекові, а також організаційно-територіальні.

Features and significance of tourism development in Bulgaria are considered. The preconditions and factors of development of tourist complex of this country are investigated. The main directions of specialization of the tourism sector of Bulgaria are determined. The analysis of the main indicators of the tourist complex of the state is carried out. The specifics of the tourism industry in Bulgaria is indicated. The level of development of tourism of the country in comparison with other European countries is generalized. The main problems and the prospects for the development of the tourist complex of Bulgaria are outlined. There are five main groups of problems of functioning of the modern Bulgarian tourist complex: legislative and administrative; economic and social, cultural-mental, security, as well as organizational-territorial.
The Main Problems of Development of the Tourist Complex of Bulgaria
Keywords: туристичний комплекс; спеціалізація туризму; територіальні відмінності; міжнародний туристичний центр; проблеми туристичного комплексу; Болгарія; tourist complex; specialization of tourism; territorial differences; international tourist center; problems of the tourist complex; Bulgaria