Василь Стус та німецькомовні поети: рецепція іншого - Колодкевич, Галина; Kolodkevych, Galyna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано рецепцію Василем Стусом німецькомовних поетів, а саме: Р.М.Рільке та Пауля Целана. Використано їхні коментарі й роздуми про переклад, які розглянуто крізь призму літературно-філософських студій, присвячених осмисленню Іншого, проблеми ідентичності. Переклад сприймається як діалог, як шлях до Іншого. The article elucidates Stus's reception of two German-language Poets:R.M.Rilke and Paul Celan. The author uses some comments and refections abour the role of translation in poets life. Their translations are looked ar though the literary -philosophial studies of the Other, the problem of identity. The translation is considered to be a dialogue, a way to the Other.
Vasyl Stus and German-language Poets: the Reception of the Other.
Keywords: В.Стус, Р.М.Рільке, Пауль Целан, поезія, переклад, діалог, Інший, ідентичність, вигнання.; V.Stus, R.M.Rilke, Paul Celan, poetry, translation, dialogue, the Other, identity, expatriation.