Педагогічна психологія - Розмирська, Юлія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Основна мета курсу - розкриття психологічних закономірностей та механізмів навчально-виховного процесу; формування у здобувачів освіти системи теоретичних знань у галузі навчання, виховання, педагогічної діяльності. Основними завданнями дисципліни є: • засвоєння матеріалу про психологічні закономірності та механізми процесу навчання та виховання; • поглиблення знання здобувачів освіти про психологію педагогічної діяльності; • формування системного уявлення про психологічні основи традиційних та інноваційних технологій навчання; • розвиток вміння аналізувати психолого-педагогічні ситуації, стилі педагогічного спілкування; • запровадження навичок діяти відповідно своїх професійних обов’язків у практичній професійній діяльності.
Keywords: завдання педагогічної психології; сучасні теорії навчання; методи виховання; психологія особистості вчителя