Методи перекладу кінематографічних термінів - Василяйко, Ірина; Vasylyayko, Iryna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто лексичні методи перекладу кінематографічних термінів, зокрема, транскрипцію, транслітерацію, калькування та описовий метод.Проаналізовано перекладні кінематографічні терміни, з’ясовано їхні значення та особливості перекладу. Описано найуживаніші лексичні передавання значень термінологічних одиниць українською мовою.The lexical methods of translation of cinematographic termsare considered in the article, in particular, transcription, transliteration, counter-drawing and descriptive method. Thetranslated cinematographic terms are analysed, their valuesand features of translation are found out. Themost used lexicaltransferrableness of values of terminological units aredescribed by Ukrainian.
Methods of translation of cinematographic terms
Keywords: кінематографічний термін; терміносистема; методи перекладу; переклад термінів; cinematographic term; term system; methodsof translation; translation of terms