Підготовка майбутніх педагогів до використання здоров’язбережувальних технологій у закладах освіти - Дригульський, Антон Дмитрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота складається зі вступу, двох розділів та висновків до кожного з них і загальних висновків. У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми, визначено мету, сформовано завдання, окреслено об’єкт, предмет і методи дослідження, висвітлено практичне значення отриманих результатів, представлено інформацію щодо апробації результатів і публікацій. У першому розділі магістерської роботи «Здоров’язбережувальна парадигма в сучасній педагогічній науці» здійснено теоретичний аналіз понять «здоров’я», «здоровий спосіб життя», «відповідальне ставлення до здоров’я» у сучасному вимірі. Розкрито зміст технологій здоров’язбереження в освітньому середовищі, охарактеризовано підходи до їх класифікації представниками різних наукових шкіл. У другому розділі «Підготовка майбутніх педагогів до здоров’язбережувальної діяльності в освітніх закладах як педагогічна проблема» розглянуто структуру готовності майбутніх педагогічних працівників до використання здоров’язбережувальних технологій у професійній діяльності та критерії її оцінювання, представлено результати діагностування її стану у здобувачів освіти спеціальностей «Освітні, педагогічні науки» та «Початкова освіта». Розкрито шляхи та організаційно-методичні рекомендації щодо вдосконалення підготовки майбутніх педагогів до застосування здоров’язбережувальних технологій у закладах освіти.
Keywords: здоров’я; здоровий спосіб життя; відповідальне ставлення до здоров’я; здоров’язбережувальні технології; готовність; заклади освіти; здоров’язбережувальна діяльність