Системи Tl2X–CIII2X3–DIVX2 (CIII – Ga, In; DIV – Si, Ge, Sn; X – S, Se). Том 1. Фазові рівноваги, склоутворення - Піскач, Людмила Василівна; Цісар, Оксана Володимирівна; Марушко, Лариса Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У монографії представлено політермічні перерізи бінарних Tl–X, CIII–X і DIV–X, квазібінарних систем Tl2X–CIII2X3, Tl2X–DIVX2, CIII2X3–DIVX2, TlCIIIX2–DIVX2 та ізотермічні перерізи квазіпотрійних систем Tl2X–CIII2X3–DIVX2 (CIII – Ga, In; DIV – Si, Ge, Sn; X – S, Se) в стабільному конденсованому стані. Також описано результати дослідження процесу склоутворення в чотирьох ґерманієвмісних системах Tl2S(Sе)–Ga(In)2S(Sе)3–GeS(Sе)2. Рекомендовано студентам, аспірантам, викладачам та науковцям хімічних спеціальностей.
Keywords: подвійні системи; квазіподвійні обмежуючі системи; ізотермічні перерізи систем; 544.[344.015.3+228+236.2]:546.[68+28+289+81]'22+23