Семантична структура етнолексеми міфологічного походження - Бурдейна О. Р.; Burdejna O. R. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено компонентному аналізу семантичної структури міфологеми. Частота вживання та семантична парадигма міфологеми вивчаються за допомогою якісних та кількісних методів. У статті обговорюється теоретичний контекст розгляду етнічно забарвленого слова та типологія його семантичної структури. The article is devoted to the componential analysis of the semantic structure of the mythologem. Frequency of usage and semantic paradigm of themythologem are studied with the help of qualitative and quantitative methods. Theoretical context of the study of the ethnically coloured word and typology of its semantic structure are discussed in the article.
Semantic structure of the ethnolexeme of mythological origin
Keywords: мовна картина світу; language world view; менталітет; mentality; значення слова; word meaning