Легка атлетика у фізичному вихованні студентів - Захожа, Наталія Яківна; Митчик, Олександр Петрович; Пантік, Василь Васильович; Zakhozha, Nataliia Ya.; Mytchyk, Oleksandr P.; Pantik, Vasyl V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Навчальний посібник підготовлений відповідно до програми з фізичного виховання для студентів вищих навчальних закладів. У ньому розглянуто з сучасних позицій питання історії розвитку легкої атлетики, її місце в системі фізичного виховання студентської молоді, еволюції техніки, методики навчання легкоатлетичним вправам та тренування студентів. У посібнику використано дані з різних наук: історії, педагогіки, фізіології, теорії та методики фізичного виховання, біомеханіки спорту. Подано комплекс спеціальних рухливих ігор, які ефективно можуть бути застосовані на заняттях з легкої атлетики згідно програми з фізичного виховання студентів вищого навчального закладу. Навчальний посібник рекомендується для студентів та викладачів фізичного виховання вищих навчальних закладів неспортивного профілю, також для тренерів, спортсменів, фахівців та майбутніх спеціалістів у галузі фізичної культури. Educational manual prepared according to program of physical education for students in higher education. It deals with contemporary point of the history of athletics, its place in the physical education of students, the evolution of technology, methods of training athletic exercises and training students. The manual uses data from various sciences: history, pedagogy, physiology, theory and methodology of physical education, sports biomechanics.
Athletics in physical education students
Keywords: лега атлетика; фізичне виховання; студенти; тренування; здоров’я; аthletics; Physical Education; students; training; health