Активізація самостійної пізнавальної діяльності учнів при роботі з підручником математики - Швай, Ольга Леонідівна; Shvai, Olha L. (Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, 2016)
У статті проаналізовано деякі методичні підходи до формування в учнів умінь самостійно працювати з підручником математики. Обгрунтовано важливість узгодженості методів з віковими та психологічними особливостями школярів. Зроблено акцент на можливостях створення позитивної мотивації пізнавальної діяльності In the article some methodological approaches for a development of pupils' skills of independent work with mathematical textbooks are analysed. The importance of a consistency of methods with pupils' age and psychological peculiarities is justified. The paper focuses on the opportunities of creating a positive motivation for cognitive activity.
Швай Ольга Леонідівна - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри алгебри і математичного аналізу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: мислення; thought; розумова діяльність; mental activity; пізнавальні можливості; cognitive opportunities; шкільний підручник; school textbook