Сучасні оздоровчі технології в практиці фізичного виховання дошкільнят - Бичук, І.; Bychuk, І. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті висвітлено основні напрями фізичного виховання дошкільнят – освітній, виховний та оздоровчий, визначено завдання для їх реалізації, дидактичні принципи, засоби й форми фізичного виховання дошкільнят, спрямовані на формування та вдосконалення рухових навичок і вмінь, формування гармонійної ососбистості. Проаналізовано оздоровчі програми, які використовуються у фізичному вихованні дітей дошкільного віку й орієнтовані на формування самостійності, самоконтролю, уміння діяти в групі однолітків, піклуватися про своє здоров’я. The main aspects of pre-school children physical education are reflected in the article – educational and health-improving; the tasks of their implementation are determined. The didactic principles, facilities and forms of pre-school children physical education are investigated; those aimed at improvement of motor skills and at formation of a harmonic personality. The health-improving programs used in pre-school children physical education are analyzed. They are focused on the formation of child’s independence, self-control, ability to operate in his age group and take care of his health.
Modern Health-Improving Technologies in the Practice of Pre-School Children Physical Education
Keywords: фізичне виховання; завдання; принципи; фізична підготовка; фізичні вправи; дошкільні заклади; дошкільнята; оздоровчі програми; physical education; tasks; principles; physical training; physical exercises; pre-school institutions; pre-school children; health-improving programs