Історія мови : програма нормативної навчальної дисципліни - Лесик, Ірина Валеріївна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2019)
Метою курсу є формування у студентів уявлення про еволюцію англійської мови під впливом внутрішніх і зовнішніх чинників мовного розвитку. Для досягнення поставленої мети необхідно: - розкрити закономірності розвитку англійської мови; - виділити характерні риси кожного періоду розвитку англійської мови (давньоанглійського, середньоанглійського та новоанглійського);- проаналізувати формування системи англійської мови в різні історичні періоди на фонетичному, лексичному морфологічному і синтаксичному рівнях; - дати історичне пояснення основним особливостям сучасної системи англійської мови, яка склалася в результаті багатовікового розвитку.
Програма навчальної дисципліни «Історія мови» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра для студентів галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 035 Філологія та галузі знань 01 Освіта, спеціальності 014 Середня освіта (Англійська мова). Предметом вивчення навчальної дисципліни є змінний характер англійської мови протягом її історичного розвитку.
Keywords: програма; навчальна дисципліна; історія мови; бакалавр