Епітетні словосполучення як компонент біблійних ремінісценцій у проповідях патріарха Філарета й митрополита Сулика - Лук’янчук, Світлана; Lukjanchuk, Svitlana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті досліджено біблійні ремінісценції у проповідях патріарха Філарета й митрополита Сулика. Проаналізовано особливості актуалізації біблійних епітетних словосполучень у цих текстах. The article investigates biblical reminiscentia in preaches of patriarch Filaret and mentropolitan Sulyk. The peculiarities of actualization of biblical epithet word combinations in these texts are analyzed.
Epithet Word Combinations as a Component of Biblical Reminiscentia in Preaches of Patriarch Filaret and Mentropolitan Sulyk
Keywords: біблійна ремінісценція; релігійна проповідь; епітетне словосполучення; актуалізація; biblical reminiscentia; religious preach; epithet word combination; actualization