Результати використання управлінських технологій організаторами чемпіонату Європи з футболу 2012 р. - Куцев, Валентин; Kutsev, Valentin (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Чемпіонат Європи із футболу – одне з трьох основних спортивних змагань у світі. Воно характеризується використанням новітніх аспектів у сфері сучасних управлінських технологій, а також упровадженням технічних досягнень, що підвищують якість продукту. У 2012 р. в Україні й Польщі вдалося провести успішні для УЄФА, із комерційного погляду, змагання, які поставили нові орієнтири для прикладу в питаннях відвідуваності матчів. Уперше масово використані механізми залучення глядачів за допомогою організації фанзон. Їх створено в усіх восьми містах – організаторах фінального турніру чемпіонату Європи-2012. У них місцеві й приїжджі вболівальники разом у безпечній і спокійній обстановці могли дивитися матчі на гігантських екранах. Сумарно вісім фан-зон відвідало 7 005 000 уболівальників. Усе це привело до найкращого фінансового результату від проведення турніру. European Football Championship is the one of the three major sporting events in the world. It features the latest issues in the field of modern management technologies, as well as the introduction of technological advances that improve the quality of the product. In 2012 UEFA managed to hold successful competition from a commercial point of view, which set new heights for example, in matters of attendances. Mechanisms to attract viewers by organizing the fan zones were first massively used. They were created in all eight host cities of the final tournament of the European Championship 2012. They gathered local and visiting fans together in a safe and secure environment where they could watch the matches on giant screens. Total eight fan-zones were visited by 7005000 fans. All this has led to the best financial results from the tournament.
Modern Management Technologies in 2012 European Football Championship
Keywords: футбол; чемпіонат Європи; управлінські технології; Україна; маркетинг; football; European Championship; management technologies; Ukraine; marketing