Листування з редакцією часопису «Зоря» у творчій біографії Олени Пчілки - Яблонська, Ольга Василівна (Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, 2025)
Листування Олени Пчілки з редакцією / редакторами часопису «Зоря» - не лише важливе джерело, за допомогою якого можна реконструювати хронологію написання чи публікації її творів, а й певною мірою відтворити портрет авторки, що розмірковує про ідейні акценти своїх текстів, дбає про їхнє розміщення у відповідному числі (і дуже часто йдеться про перший номер календарного року), переймається читацькою рецепцією. На основі листування Олени Пчілки з редакцією часопису «Зоря» відтворено особливості написання та публікації прозових творів письменниці, закцентовано на штрихах до її творчого портрета.
Keywords: історія української літератури; творчість Олени Пчілки; часопис «Зоря»; листування; автобіографія; 821.161.2’05-1/-9.09Пчілка:070