Вияви граматичної аналогії в говірках берестейсько-пінського Полісся (на матеріалі записів місцевого фольклору) - Громик, Юрій Васильович (My University, 2010)
Проаналізовано найбільш характерні особливості словозміни українських говірок берестейсько-пінського Полісся, відбиті в записах місцевого фольклору. Більшість прокоментованих морфологічних явищ – інновації, ареал яких охоплює всі північноукраїнські діалекти. Анализируются наиболее характерные особенности словоизменения украинских говоров брестско-пинского Полесья, зафиксированные в записях местного фольклора. Большинство прокоментированных морфологических явлений – инновации, ареал которых охватывает все северно-украинские диалекты. The characteristic features of case inflection in Ukrainian sayings of Brest-Pinsk Polissya reflected in the local folklore notes are analyzed in the article. Majority of morphological facts that were commented in article – are innovations, area of which includes all the North-Ukrainian dialects.
Keywords: говірка; sayings; словозміна іменників; case inflection of nouns; прикметник; adjectives; займенник; pronouns; дієслово; verbs; аналогія; analogy