Форми взаємодії викладача і студентів у процесі вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням - Кирикилиця, Валентина Василівна (ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», 2019)
У статті визначено найбільш дієві форми взаємодії викладача і студентів в умовах колективної навчальної діяльності. Особливу увагу приділено практичній реалізації таких форм взаємодії викладача і студентів як діалог, полілог, творча співпраця, індивідуальна робота, які сприяють розвитку активності, творчості, самостійності, культури дискусії студентів. Акцентується увага на важливості застосування цих форм у процесі вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням, оскільки це допоможе озброїти майбутніх спеціалістів не лише сумою фундаментальних теоретичних знань, а й умінням практично застосовувати ці знання на практиці. В перспективах подальших досліджень лежить практична перевірка вибору найбільш раціональних форм взаємодії викладача і студентів для кожної навчальної ситуації і пошук їх вдалого поєднання з різними методами і засобами навчання.
Keywords: форми взаємодії; іноземна мова за професійним спрямуванням; колективне навчання; діалог; полілог; творча співпраця; індивідуальна робота