Рекреаційно-оздоровчі ліси Волинської області - Павловська, Тетяна Сергіївна; Білецький, Юрій Валентинович; Вілюра, Тетяна Степанівна; Pavlovska, Tetiana S.; Biletskyi, Yurii V.; Vilyura, Tatiana S. (My University, 2017)
Представлено результати аналізу категоріальної структури лісів Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ). Поділ лісового фонду на чотири категорії (ліси природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення; рекреаційно-оздоровчі ліси; захисні ліси; експлуатаційні ліси) подано також в розрізі лісових та лісомисливських господарств ВОУЛМГ. Охарактеризовано місце рекреаційно-оздоровчих лісів у структурі лісового фонду досліджуваних підприємств ВОУЛМГ. Здійснено аналіз структури рекреаційно-оздоровчих лісів. Проаналізовано просторове поширення рекреаційних пунктів у межах лісового фонду ВОУЛМГ, їх кількість та займану площу в держлісгоспах, перспективи функціонування.

The results of the analysis of categorical structure of forests of Volyn Regional Office of a Forestry and Hunting (VROFH) are presented. Dividing the forests into four categories (forest conservation, scientific, historical, cultural, recreational forests, protection forest, forest exploitation) are presented in the context of forestry and hunting farms of VROFH. The place of recreation and healt-improving forests in the structure of investigated forest enterprises of VROFH is decribed. The analysis of the structure of recreation and healt-improving forests are made. The spatial distribution of recreational points within the forest fund of VROFH, their number and area in forestry, prospects of functioning are analised.
Recreational and healt-improving forests of volyn region
Keywords: експлуатаційні ліси; захисні ліси; ліс; ліси природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення; лісове господарство; лісовий фонд; рекреаційно-оздоровчі ліси; operational forests; protective forests; woods; forest conservation, scientific, historical, cultural; forestry; forest fund; forest recreation and wellness