Правовий статус органів місцевого самоврядування на території Волині (1919-1939 рр.) - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Міжрегіональна Академія управління персоналом, Волинський інститут В. Липинського, 2003)
Після здобуття Польщею незалежності та остаточного включення західноукраїнських земель в її склад, на території Волині і Полісся владою Польщі була збережена російська система місцевого самоврядування, введена земською реформою 1864 р. На Волині існувала чотириступенева система місцевого самоврядування (громада, волость, повіт, воєводство).
Keywords: органи територіального самоврядування; Західна Україна; Волинь