Франглійська мова: поняття та особливості - Назарчук, Дарина (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Термін «франглійська мова» (franglais) описує явище змішування французької мови з англійською. Це лінгвістичний феномен, коли англійські слова, фрази або граматичні структури інтегруються у французьку мову, часто без адаптації або перекладу. Така мова виникає через сильний вплив англійської на французьку, особливо в контекстах, де домінують глобалізація, технології, бізнес або поп-культура.
Keywords: франглійська мова; мовна ідентичність; лексичні особливості; сленги; культурний вплив