"Старий" та "новий" середній клас у стратифікаційній теорії: інтерпретації та основні виміри - Кузьмук, Ольга Миколаївна; Кузьмук, Ольга Николаевна; Kuzmuk, Olga (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2010)
У статті наголошується,що проблема ідентифікації середнього класу є важливою та актуальною для сучасної соціології. Необхідність чітких засобів ідентифікації середнього класу, а також розмежування понять "старий" та "новий" середній клас досліджуються у даній статті. В статье подчеркивается, что проблема идентификации среднего класса является важной и актуальной для современной социологии. Необходимость четких средств идентификации среднего класса, а также разграничение понятий "старый" и "новый" средний класс исследуются в данной статье. The problem of identification of the middle class is important and relevant for contemporary sociology. The need of clear means of the middle class identification and the separation of the old and the new middle class are investigated in this article.
"Старый" и "новый" средний класс в стратификационной теории: интерпретации и основные измерения
The Old and the New Middle Class in Stratification Theory: Interpretation and Basic Dimensions
Keywords: середній клас; the middle class; старий середній клас; the old middle class; новий середній клас; the new middle class; засоби ідентифікації середнього класу; the middle class identification means; соціальна стратифікація; social stratification; средний класс; старый средний класс; новый средний класс; социальная стратификация; средства идентификации среднего класса