Регулювання та розвиток ринку праці - Цимбалюк, Ірина Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Навчальний посібник призначений для підготовки бакалаврів спеціальності 073 «Менеджмент» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» за освітньо-професійною програмою «Менеджмент». Посібник висвітлює теоретичні основи розвитку та регулювання ринку праці, розглядаючи ключові концепції ринку праці та їх вплив на управлінські рішення. У ньому детально аналізуються питання державного регулювання ринку праці, попиту і пропозиції на ринку праці, а також вплив глобалізації, міграційних процесів і технологічних змін на ринок праці та менеджмент. Особлива увага приділяється сучасним викликам, таким як безробіття, тіньова зайнятість та конкуренція за таланти, а також стратегічному управлінню трудовими ресурсами в умовах швидких змін. Навчальний посібник «Розвиток та регулювання ринку праці» буде корисним для студентів, викладачів, а також для всіх, хто цікавиться питаннями управління трудовими ресурсами та сучасними тенденціями розвитку ринку праці.
Keywords: Ринок праці; державне регулювання; управління трудовими ресурсами; попит і пропозиція; інклюзивний ринок праці; глобалізація; міграційні процеси; технологічні зміни; безробіття; тіньова зайнятість; конкуренція за висококваліфіковані кадри; J08; J61; E24; 331.5:331.108.43(075.8)