Виховання майбутніх учителів початкової школи на засадах хореографічної культури - Фриз, Петро; Fryz, P.I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто проблему виховання майбутніх учителів початкової школи засобами хореографічної культури. Визначено складові хореографічної освіти у вищому навчальному закладі. Охарактеризовано стильові особливості української хореографічної культури, комплекс основних рухів українського танцю, розглянуто основну лексику українського народного танцю. Подано методику створення танцювального образу студентами вищого педагогічного навчального закладу, вказано на соціокультурні чинники виховання майбутніх учителів початкової школи. Визначено зв’язок хореографії з естетикою, соціологією, історією культури.The article addresses the problem of education of future elementary school teachers by means of choreographic culture. The constituents of choreographic education are certain in higher educational establishment. The stylish features of the Ukrainian choreographic culture, complex of basic motions of Ukrainian dance, are described. Methodology of creation of dancing character the students of higher pedagogical educational establishment is given, the sociocultural factors of education of future teachers of initial school are certain. Connection of choreography is certain with esthetics, sociology, history of culture.
The education of primary school teachers on the basis of choreographic culture
Keywords: етнокультурне виховання; cultural education; духовність; хореографічна культура; хореографічний образ; народний танець; сучасний танець; танцювальний рух; соціокультурний чинник; лексика танцю; spirituality; choreographic culture; dance movement; folk dance; modern dance; dancing motion; sociocultural factor; vocabulary of dance