Оптимізація використання транзитного потенціалу України в сучасних геополітичних умовах - Кузьмін, П. В.; Kuzmin, P. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
На сьогодні Російська Федерація намагається змінити геополітичну карту Європи та, як наслідок, розклад сил у сучасному світі. Україна в даній ситуації може втратити частини власної території та транзитний потенціал, використання якого в останні роки утримувало економіку нашої держави від спаду, відповідно, важливо оцінити можливості використання транзитного потенціалу України у майбутньому та спрогнозувати його розвиток.

Ourdays Russian Federation tries to change the geopolitical map of Europe and, as a result, curriculum of forces in the modern world. Ukraine in this situation can lose parts of own territory and transit potential. Using of it in the last years stopped the crisis of state economy, so it is important to estimate possibilities of the use of Ukrainian transit potential using in the future and to make a prognosis of his development.
Optimization of the Ukrainian transit potential using in modern geopolitical world
Робота виконана на кафедрі міжнародних економічних відносин СНУ ім. Лесі Українки
Keywords: транзитний потенціал; транзит вантажів; перевезення; тарифна політика; transit potential; loads transit; transportation; tariff policy