Здоров'язберігаюча та здоров'явідновлювальна складові ефективності фізичної реабілітації хворих на остеоартроз колінних суглобів - Андрійчук, Ольга Ярославівна; Andriіchuk, Olga Ya. (Чернігівський національний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка, 2012)
У статті подано дані щодо практичної перевірки ефективності реалізації розробленої програми фізичної реабілітації хворих на гонартроз ІІ рентгенологічної стадії на основі дослідження самооцінки здоров’я та якості життя. Доведено позитивну динаміку основних функціональних можливостей хворих та їх самопочуття. In the article compared results of the experimental verification effectiveness of the developed program of physical rehabilitation of the ІI X-ray gonarthrosis stages patients. We proved the positive changes of patients functionality and their health.
The healthstorage and healthrestoration components of physical rehabilitation of the osteoarthrоsis of the knee patients
Keywords: гонартроз; фізична реабілітація; самооцінка; здоров’я; якість життя; gonarthrosis; physical rehabilitation; self-appraisal; health; life quality