Психологія загальна - Федотова, Тетяна Володимирівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Дисципліна «Психологія загальна» спрямована на оволодіння студентами спеціальності «Дошкільна освіта» базових психологічних знань, без яких не можливе подальша їх успішна самореалізація в професійній діяльності. Предметом її вивчення є закономірності розвитку та функціонування психіки людини. В результати вивчення дисципліни студенти отримують комплекс теоретичних знань у галузі загальної психології, що сприятиме підвищенню рівня їх психологічної культури загалом та успішному засвоєнню наступних фахових дисциплінам. Викладання навчальної дисципліни передбачає читання лекцій та практичних занять. Окрім аудиторних занять, передбачається значний об’єм самостійної роботи з метою вивчення теоретичних та практичних питань студентами, яка також оцінюється та представлена у вигляді ІНДЗ. Форма організації контролю: іспит.
Keywords: психологія; психіка; свідомість; відчуття; сприймання; мислення; пам'ять; мова; уява; увага; емоції; почуття; характер; темперамент; задатки; здібності