Особливості військово-морської тематики в п’єсі Є. Гришковця “Дредноути” - Бортнік, Жанна Іванівна; Bortnik, Zhanna I. (Бердянський державний педагогічний університет, Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2011)
У статті розглядаються характерні особливості військово-морської тематики в монодрамі Є. Гришковця “Дредноути”. Здійснено аналіз основних методів та прийомів, які використовує автор для передачі свого бачення проблеми та переосмислення традиційних образів мариністики. In the article the main characteristics of the military-sea topic in monodrama J. Gryshkovets “Drednouts” were developed. The comprehensive analysis of the main methods and principles, which were used by author in order to transfer his vision of the problem and understanding of the traditional images of marynistics was offered.
The peculiarities of military-navel topic in the play ““Drednouts” by Ye. Grishkovetsets
Keywords: військово-морська тематика; монодрама; образ; персонаж; стереотип; символ; іронія; ідентифікація; пам’ять; military-sea topic; monodrama; image; character; stereotype; symbol; irony; identification; memory