Соціокультурний образ історичної самосвідомості - Ясінський, М. М.; Yasinskyi, М. М. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розкрито наукове значення ролі соціальних образів у становленні історичної самосвідомості як феномену традиційної культури. Виявлено, що на сьогодні проблематика ролі історичних образів у наукових дослідженнях не розв’язана. Узагальнено механізм створення історичних образів культури. This study reveals the role of social science in the formation of images of historical consciousness as a phenomenon of traditional culture. Revealed that so far as the problems of historical images in scientific research has not found a solution. Generalized mechanism for creating images of historical culture.
Socio-cultural Image of Historical Consciousness
Keywords: самосвідомість; identity; образ; image; пізнання, культура; knowledge and culture