Терапевтичні вправи - Грейда, Наталія Богданівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У теоретичному розділі розглянуто питання особливостей застосування терапевтичних вправ при різних нозологіях терапевтичного профілю. Подано сучасну класифікацію терапевтичних вправ, характеристику форм, періодів, рухових режимів, розглянуто загальні вимоги до методики проведення занять та оцінки їх ефективності. У практичному розділі підібрано комплекси терапевтичних вправ для верхніх та нижніх кінцівок, на зміцнення та розтяг м’язів спини, грудей та черевного преса. Навчальний посібник містить тести для перевірки знань та питання для самостійного контролю здобувачів знань. Рекомендований для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 227 Терапія та реабілітація освітньо-професійної програми Фізична терапія, ерготерапія та здобувачам освіти інших спеціальностей, які вивчають нормативний освітній компонент «Терапевтичні вправи». Буде корисним для фахівців у галузі охорони здоров’я.
Keywords: застосування терапевтичних вправ; лікувальна гімнастика