Міжнародна економіка : програма нормативної навчальної дисципліни - Рудик, Наталія Іванівна; Rudyk, N. I. (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Дисципліна “Міжнародна економіка” аналізує економічні відносини та дії економічних законів на міжнародному рівні, а також основи зовнішньо-торгівельної, валютно-кредитної та виробничо-інвестиційної політики. Предметом курсу “Міжнародна економіка” є економічні, організаційні, правові і соціальні питання та закономірності функціонування і розвитку міжнародної економіки.Міжнародна економіка пов’язана з політекономією; основами підприємництва; галузевими економіками; економікою праці; організацією, нормуванням і оплатою праці; міжнародними економічними відносинами, валютно-фінансовими відносинами, організацією виробництва; фінансами підприємства; економічним аналізом; основами планування і макроекономічного прогнозування; бухгалтерським обліком; розміщенням продуктивних сил та іншими дисциплінами. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістовних модулів: Модуль І – Основи формування та функціонування міжнародної економіки Модуль ІІ – Особливості розвитку міжнародної економіки
Програма нормативної навчальної дисципліни «Міжнародна економіка» для студентів напрямів : 6.030508 “Фінанси і кредит”, 6.030509 “Облік і аудит”, 6.030504 “Економіка підприємства”.
Keywords: економіка; міжнародна економіка; міжнародна економічна інтеграція