Функціональний стан серцево-судинної системи студентів протягом двох років навчання - Чичкан, О.; Шутка, Г.; Пазичук, О.; Chуchkan, O.; Shutkа, H.; Pazychuk, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Фізичне виховання є важливою складовою частиною процесу навчання у вищих навчальних закладах ІІІ–IV рів нів акредитації. Один із основоположних принципів фізичного виховання – це принцип оздоровчої спрямованості, зміст якого полягає в забезпеченні оздоровчого ефекту внаслідок занять фізичною культурою. Вивчення літератури, опублікованої в нашій країні та закордоном, показало, що тест Руф’є, завдяки простоті й зручності, а головне достовірності, має широке застосування та дає підставу зробити висновки про більш глибокі зсуви основних вісцеральних систем організму людини. Завдання – оцінити функціональний стан сер-цево-судинної системи студентів упродовж двох років навчання. Функціональний стан ССС студентів юри-дичного факультету вказує на їхню недостатню рухову активність, особливо хлопців, та на несвідоме ставлення до свого здоров’я. Уведення 4 год на тиждень на дисципліну “Фізичне виховання” може частково виправити цю ситуацію, але ще необхідне бажання студентів займатися фізкультурою. Physical education is an important part of learning process in higher educational establishments of III-IV level of accreditation. One of fundamental principles of physical education is the principle of improving orientation, the meaning of which is to ensure health effects resulting from physical training. The study of literature published in Ukraine country and abroad showed that the test Rufe, thanks to the simplicity and convenience, and most importantly, credibility, is widely used and allows to reach a conclusions about the deeper shifts of the major visceral systems of a human body. Objective: to evaluate functional state of cardiovascular system of students during two years of studying. Functional state of cardiovascular system of law-students indicates lack of motor activity of students, especially boys, and unconscious attitudes toward their health. Practicing 4 hours per week on the discipline of “Physical Education” can save this situation, but also the desire of students to engage in physical exercise.
Functional State of Cardiovascular System of Students During Two Years of Studying
Keywords: серцево-судинна система; студенти; тест Руф’є; cardiovascular system; students; test Rufe