Леся Українка у віршознавчих студіях І. Качуровського - Кицан, Олена; Kytsan, Olena (Німецько-Українське Наукове Об’єднання ім. проф. Юрія Бойка-Блохина, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті досліджується рецепція особистості й творчості Лесі Українки українським поетом, прозаїком, перекладачем, радіожурналістом, літературознавцем, есеїстом Ігорем Качуровським. Дослідження спирається на наукові розвідки Ігоря Качуровського, присвячені основним віршознавчим поняттям. The article deals with the reception of Lesia Ukrainka, her personality and creativity by the Ukrainian poet, translator, literary critic, radio journalist Igor Kaczurowskyj. The article is based on the scientific research of Igor Kaczurowskyj, in which he explores the basic poetry concepts.
LESIA UKRAINKA IN THE RECEPTION OF IGOR KACZUROWSKYJ
Keywords: Ігор Качуровський; Леся Українка; рецепція; метрика; строфіка; фоніка; Igor Kaczurowskyj; Lesia Ukrainka; reception; metrics; strophics; phonics