Витоки технологічного підходу в освіті у педагогічній спадщині Яна Амоса Коменського - Остапйовська, Ірина Ігорівна; Ostapiovska, Iryna I. (My University, 2013)
У статті досліджено технологізацію навчально-виховного процесу, актуалізовано поняттєвий апарат. Проаналізовано окремі аспекти педагогічного доробку Яна Амоса Коменського у контексті предмету дослідження та своєчасність і доцільність їх застосування в умовах сучасної освіти. Розглянуто взаємозв’язки ідей Коменського із розвитком та науковим обґрунтуванням у науці і практичним впровадженням технологічного підходу сьогодні. The technologization of study and educated process was investigated, the concept vehicle was actualed in the article. The separate aspects of pedagogical heritage of Jan Amos Komensky and the timeliness and the expediency of their use are in modern educational conditions were analysed in the context of the object of the research. Intercommunications of the ideas of Komensky are considered with the development and scientific ground in science and practical introduction of technological approach today.
The sourse o the technological approach in the education in thr pedagogical heritage of Jan Amos Komensky
Виконано на кафедрі теорії та методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ ім.Лесі Українки
Keywords: педагогічна технологія; технологія навчання; Ян Амос Коменський; дидактика; Jan Amos Komensky; pedagogical technology; pedagogics; didactics